Vragen

Vraag en antwoordDe rijlessen

Hoe lang duurt een complete rijopleiding (40 lessen)? De meeste kandidaten rijden 50 minuten per les. Dan doe je er dus 40 weken over.

Hoe lang duurt een rijles? Mijn rijlessen duren meestal 50 minuten. Ik kan dan alles goed uitleggen en er voldoende tijd om te oefenen en te herhalen.

Wanneer kan ik beginnen met de lessen? Beginnen doen we altijd in overleg, samen zoeken we naar een moment dat jou het beste uitkomt. Je moet wel in ieder geval 16,5 jaar oud zijn.

Kan ik ook ergens anders worden opgehaald dan thuis? Ja dat kan in overleg.

Kan ik op elk moment een rijles afzeggen? Rijlessen dienen altijd 3 volle werkdagen te voren te worden afgezegd, anders zijn wij genoodzaakt de les door te berekenen (zie algemene voorwaarden art. 5.1). De les(sen) plannen we dan opnieuw in.

Zijn de lessen van makkelijk naar moeilijk opgebouwd? De lessen zijn opgebouwd met een lesplan. Dit plan ontvang je aan het eind van de 10e les, de 20e les en de 30e les. Dit plan is uitsluitend voor mijn leerlingen samengesteld. Op jouw persoonlijke planning houd ik jouw vorderingen bij, deze neem ik iedere les even met je door.

Heb ik elke les dezelfde instructeur en hetzelfde voertuig? Ja en met dat voertuig ga je ook het praktijkexamen afleggen.

Kan ik op mijn eigen tempo lessen? Je kunt zelf bepalen hoeveel lessen je per week wilt nemen en hoelang je over de hele rijopleiding wilt doen. Wij adviseren wel om in ieder geval minimaal 1 blok per week te rijden.

Kan ik ook zonder voldoende resultaat voor het theorie examen beginnen met rijlessen?  Het verstandigste is dat je met je theorielessen start aan het begin van je rijopleiding. Tijdens de rijlessen krijg je ook de theorieregels uitgelegd van je rijinstructeur. Op deze manier begrijp je de theorie tijdens het leren ook beter en kun je tijdens de praktijklessen de regels beter toepassen. Ik adviseer om ervoor te zorgen dat je rond les 20 jouw theorie examen hebt gehaald.

 

Examens

Hoe ziet het theorie examen eruit? Het examen bestaat uit 2 onderdelen: – 25 vragen over gevaarherkenning – 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht De vragen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen en open vragen. Het examen duurt ongeveer 3 kwartier, inclusief de toelichting.

Wanneer ben ik geslaagd voor het theorie examen? Als je van de gevaarherkenning tenminste 12 vragen goed hebt en van de verkeersregels en,verkeersinzicht je tenminste 35 vragen goed hebt beantwoord.

Wat moet ik meenemen naar het theorie examen?  Voordat je aan het examen mag deelnemen moet je een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs overhandigen. Kun je dit niet, of ben je niet op tijd aanwezig (+/- een half uur van te voren) dan kun je niet deelnemen aan het examen. Het examengeld krijg je dan ook niet terug.

Hoe lang is de uitslag van het theorie examen geldig?  18 maanden

 

Overige vragen

Geven jullie de Rijopleiding In Stappen (RIS)?
Nee, maar de lessen zijn wel in logische stappen, volgens het RIS- principe, opgebouwd.

Hoe werkt het machtigen met DigiD?  Voordat wij jouw Tussentijdse toets(TTT) of Praktijkexamen kunnen aanvragen moet je daar eerst toestemming voor geven. Dit doe je door te machtigen. Als je al in het bezit bent van een DigiD kun mij als rijschool machtigen.

Wat is het CBR rijschoolnummer? Mijn CBR nummer is 3497X8.

Hoe kan ik mij aanmelden? Aanmelden kan via deze website, via Whatsapp of telefonisch op nummer 06-264 70 688. Als ik bezig ben met les beantwoord ik de telefoon niet, maar spreek een bericht in dan zal ik je bij de eerstvolgende gelegenheid terugbellen.

Waar word ik opgehaald voor mijn rijles? Ik kom je thuis ophalen, maar ik kan je ook een keer op school halen of afzetten.

In welke auto heb ik rijles? Al jouw rijlessen krijg je in dezelfde auto, een Renault Kadjar. 

Kan ik ook contant in de auto afrekenen? Nee dit is niet mogelijk.

Kan ik een rijles pakket ook in termijnen betalen? Ja, je kunt de pakketten in verschillende termijnen betalen (zie alg. voorwaarden art. 11.2)

Kan ik ook zelf een pakket samenstellen? Je kunt bij mij kiezen uit zes pakketten, pakket Natuurtalent, pakket Ambitieus, pakket Normaal, pakket Compleet, pakket Compleet+ en pakket Alles in 1. Je kunt altijd een pakket uitkiezen en aanvullen met losse lessen. Uitsluitend bij pakket Compleet, Compleet+ en Alles in 1  krijg je lessen terug als je ze niet gebruikt.

Wat is een tussentijdse toets? Dit is een proefexamen afgenomen door een examinator van het CBR. Je kunt vrijstelling halen voor het onderdeel ‘bijzondere verrichtingen’ voor het eerstvolgende examen, wanneer je tijdens jouw TTT deze verrichtingen met voldoende resultaat aflegt.

Wat is een examentraining? Een examentraining geeft je de mogelijkheid je te laten toetsen door een andere instructeur. We simuleren hierbij het echte examen en geven je achteraf een zeer uitgebreide evaluatie. Leerlingen ervaren deze proefexamens als leerzaam en verhelderend.

Hoe werkt het praktijkexamen? Je wordt door mij opgehaald en jij rijdt zelf naar het CBR. Eenmaal binnen wordt vanzelf omgeroepen dat jij je mag melden in de examenzaal. De examinator geeft je vervolgens een korte uitleg en vervolgens laat hij/zij je buiten een kenteken lezen om jouw ogen te testen. Dan ga je rijden en na 35 minuten parkeer je weer bij het CBR. Terug in de examenzaal hoor je de uitslag van jouw examen. Ik begeleid je tijdens het hele examen maar mag me natuurlijk niet met de rit zelf bemoeien.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig? Dit is sterk afhankelijk van jouw eigen leerstijl, ervaring en ontwikkeling in de auto. Het gemiddeld aantal rijlessen ligt rond de 35 à 40 uur.

 

Autorijlessen

Wat is een proefles/intake les? Een proefles/ intake les is een vrijblijvend rijles dat een duur heeft van ongeveer 45 minuten. Als je nog geen rijervaring hebt, wordt deze les gehanteerd als kennismaking waarbij je begint met de eerste stappen van de rijlessen. Als je al rijervaring hebt, dan zal deze les fungeren om de beginsituatie te schetsen voor een advies van een passend pakket.

Kan ik ook lessen in de avonduren en/of weekenden? Ja, het is mogelijk om in de avonduren of op de zaterdagen te lessen.

Moet ik een theoriecursus volgen voor het behalen van mijn theorie-examen? Ik bied de theorielessen aan via i-Theorie. Dit is een complete digitale opleiding voor het CBR theorie-examen auto, motor of bromfiets. Het bevat een digi-boek, toetsen gevaarherkenning, 50 proefexamens en nog praktijkinstructie.

 

Examen

Kan ik ook een theorie-examen aanvragen via de rijschool? Ja ik kan ook een theorie-examen voor jou aanvragen. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Hoe vraag ik een theorie-examen aan? Via de site van het CBR is het heel eenvoudig om zelf een theorie-examen in te plannen. Uiteraard kan ik altijd wat ondersteuning bieden.

Hoe lang duurt een theorie-examen? Het theorie-examen duurt in totaliteit 55 minuten.

Wat moet ik meenemen voor het theorie-examen? U dient mee te nemen een geldig officieel legitimatiebewijs en de oproep voor het examen.

Wat neem ik mee tijdens een praktijkexamen of toets? U dient mee te nemen een geldig officieel legitimatiebewijs, theoriecertificaat, de oproep voor het examen en het zelfreflectieformulier.

Ik heb een buitenlands rijbewijs dat in Nederland niet geldig is. Hoe moet ik in Nederland opnieuw examen doen? Voor het kunnen behalen van een Nederlands rijbewijs, dient u de theoriecertificaat te behalen en een praktijkexamen CBR met goed resultaat te verrichten.

Wie vraagt mijn praktijkexamen aan? Het praktijkexamen wordt door mij aangevraagd.